vrijdag 20 oktober 2017

Laatste dag!

Dag lieve ouders

Hier ben ik dan met het laatste verslag van de voorbije bosklassen en nog een aantal filmpjes van gisteravond. Ondertussen zijn we al een tijdje thuis en zijn de meeste kinderen al op weg naar dromenland, hoewel ik daarnet in de Mc Donalds wel nog bekende gezichten zag.

Na de spelavond en fuif van gisteren zaten de meeste kinderen (en leerkrachten) met kleine oogjes aan de ontbijttafel. Er werd wat gepraat en gelachen, de laatste potjes aardbeien confituur werden in alle hoeken van de refter gezocht en de sfeer was gezellig. De perfecte sfeer voor de laatste ochtend dus.

Na het ontbijt werden de valiezen ingepakt en speelden we gezelschapsspelen. Toen alle valiezen en rugzakken klaar waren voor vertrek vertrokken we nog een laatste keer voor een wandeling door de bossen. We hadden geluk dat de weergoden ons nog net spaarden voor de regen. Hier en daar speelden we een spelletje en de klassen maakten ook hun eigen kunstwerk met materiaal dat we in het bos vonden. Wanneer we terug aankwamen bij het verblijf speelden we nog even buiten alvorens onze laatste maaltijd van de bosklassen te nuttigen. De spaghetti ging bij iedereen vlot naar binnen en ook alle handijsjes (zo noemen ze een hoorntje in Maasmechelen) werden vlot naar binnen gespeeld. Nog een laatste plasje en we sprongen de bus op, terug naar Buggenhout.

De busreis verliep vlot en de sfeer was goed. Sommige leerlingen keken een film, anderen praatten wat en nog anderen werden al overvallen door de vermoeidheid van de voorbije dagen.

Na deze gezellige busrit reden we dan eindelijk de menigte ouders, grootouders, broers en zussen tegemoet. De bus werd uitgeladen en wat er de rest van de avond gebeurde weten jullie waarschijnlijk beter dan ik. Ik kan alleen maar zeggen dat mijn hamburger enorm smaakte en dat ik de zetel niet vaak verlaten heb.

Dit was dan het laatste bericht van deze bosklassen.
Bedank jullie kinderen maar voor deze fantastische reis en mooie herinneringen en doe hen veel groetjes van...

Het Maasmannetje

.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten