dinsdag 17 oktober 2017

Dag twee!

Dag liefste ouders

Hier ben ik dan met het verslag van de tweede dag bosklassen. Deze morgen was meester Raf - de directeur van de refter - speciaal vroeg opgestaan om allerhande brood en beleg uit te stallen en de leerlingen en leerkrachten van een heerlijk ontbijt te voorzien, met als gevolg dat alle leerlingen cornflakes namen en de broden weer in de kast mochten verdwijnen. Bedankt meester Raf!

Na een stevig ontbijt verzamelden we op de noten van het prachtige nummer 'Piña Colada' van K3 op het grasveld waar we opgewacht werden voor de kompasinitiatie. Het eerste wat we deden was uitzoeken hoeveel stappen iedereen zet om 100 meter af te leggen. Dit varieerde van 53 tot 199... vreemd! Uiteindelijk kwam het bij iedereen goed en na wat oefenen lazen we een kompas af alsof het niets was. We waren klaar voor de kompastocht maar natuurlijk moesten we eerst ons middagmaal nog opeten.

Voor de kompastocht werden we opgedeeld in groepen van 10, die samen met een leerkracht vertrokken. Bij sommige groepen verliep dit heel vlot. Andere groepen vonden de uitgang van het domein niet... Maar ook deze tocht brachten alle groepen tot een heel goed einde. We liepen over de heide en door de bossen, in diepe dalen en hoge heuvels, zongen liedjes en speelden spelletjes.Vraag bij terugkomst maar eens naar 'The pointing game' of het liedje over die oude Chinees. We daalden zelfs af in de zandgroeve. De vlekken op onze broeken zullen zeker beamen dat dit geen proper maar wel een heel leuk werkje was. Toen iedereen weer veilig op de begane grond stond, keerden we terug naar ons verblijf waar we een verfrissende douche mochten nemen voor het eten.

Na deze vermoeiende dag was een rustige spelletjesavond zeker geen overbodige luxe. We trokken onze gemakkelijke kleren aan en de gezelligheid kon beginnen. Samen met onze juf of meester oefenden we onze acts nog eens, zodat we die zeker goed kunnen uitvoeren tijdens de show van de laatste avond. Terwijl de ene klas daarmee bezig was, speelden de andere klassen gezelschapsspelletjes, samen met juf Rike, meester Luc en meester Raf of probeerden de soms ver te zoeken logica in de fopspelen van meester Jan en meester Reinoud te achterhalen. Een reisje naar het land Nochernochi of een opvoering van 'De geschiedenis van de kus' zit er de komende dagen zeker voor jullie in.

Om 21u was het dan tijd om ons bedje op te zoeken. Deze superleuke dag heeft ons allemaal flink moe gemaakt en het zal nu wel gauw stil worden. Ik zal dus maar afronden voor de leerkrachten merken dat ik mijn laptop mee heb op bosklassen.

Slaapwel lieve ouders, dikke zoen en groetjes van ons allemaal!

Het Maasmannetje

P.s. Als de leerkrachten zo meteen weg zijn zal ik nog wat foto's uploaden!


1 opmerking: