donderdag 19 oktober 2017

Dag 4! De laatste volledige dag...

Liefste ouders

Ik ben er weer met het verslag van de laatste volledige dag bosklassen. En wat voor een dag was dat! Het ontbijt verliep nog relatief rustig, hoewel we toch al in tweede versnelling moesten eten. We moesten namelijk al vroeg met de fiets de baan op naar het Maasmuseum. Deze rit verliep niet zonder gezeur. Er moest al eens plots geremd worden of er viel al eens iemand om en dat is natuurlijk nooit leuk. Ook toen we een stuk moesten terugkomen omdat we dat verdomde 55ste knooppunt maar niet vonden, waren diepe zuchten van afkeur nooit ver weg. Maar over het algemeen was bijna enkel gelach en plezier te horen en onder begeleiding van een stralende zon (en ook door de leerkrachten natuurlijk) kwam iedereen heelhuids en met een goed humeur aan in het museum.

In het museum splitsten het vijfde en zesde leerjaar zich op voor 2 activiteiten. Het vijfde leerjaar leerde een vis vlechten en ging op zoek naar de kleinste mand ter wereld. Ook meester Reinoud deed een poging tot het vlechten van een vis en zo werd de Oost-Indische zeesnoek geboren. Meester Jan zocht en vond niet enkel de kleinste mand ter wereld, maar ook het kleinste verstand ter wereld.

Terwijl het vijfde leerjaar dit deed, deed het zesde leerjaar een rondleiding en speurtocht in het museum, gevolgd door een simulatie van het leven van een vis. Dit ging gepaard met veel gelach en gegiechel. Na deze leuke maar vermoeiende voormiddag was het hoog tijd voor de picknick. Na de middag wisselden de klassen van activiteit en ook deze keer genoot iedereen enorm! Dan nog die verdomde terugweg...Gelukkig verliep ook dit deel van de tocht zonder veel problemen. We namen zelfs in Meeswijk even het veerpont heen en terug naar Nederlands grondgebied. Nu is GBS 't Sprinkhaantje internationaal bekend als een enthousiaste en vriendelijke school. Daar zijn we toch wel fier op.

Het avondmaal smaakte na deze vermoeiende dag enorm en het was muisstil in de refter. Vandaag leerden we over vissen, leerden we vissen vlechten en nu mochten we ze opeten. Van een bewogen dag gesproken. Na het avondeten kregen de leerlingen nog wat tijd om zich klaar te maken voor de show en daardoor voelden ze zich als een vis in het water. Ondertussen maakten de leerkrachten de refter klaar voor de quiz en de optredens van de leerlingen.

Dan was het moment daar. De optredens ...
Die waren stuk voor stuk prachtig. Iedereen deed goed mee en het publiek was steeds dolenthousiast over wat de medeleerlingen hen lieten zien.
Na de optredens bouwden we nog een feestje waarin we allemaal de laatste beetjes energie uit ons lijf persten en ons nog eens helemaal smeten tot de laatste noten van de muziek geklonken hadden. De avond werd afgesloten met een reflectiemoment om nog eens terug te denken aan wat we de voorbije week meemaakten. Toen werd het hoog tijd om de bedjes een laatste keer op te zoeken. Na een kwartier was iedereen stil, dus ik ben vrij zeker dat iedereen vrij moe was. Ik ga ook maar eens slapen.

Tot morgen bij terugkomst!

Het Maasmannetje
Geen opmerkingen:

Een reactie posten