woensdag 18 oktober 2017

Dag 3!

Hey lieve ouders,

Hier ben ik weer met het verslag van nu al de derde dag bosklassen. Het ontbijt verliep heel rustig. Dit kan wel eens komen omdat we ondertussen al halfweg zijn en we dus al een beetje minder vlug op gang komen. Natuurlijk is op bosklassen nooit tijd om te luieren en dat lieten de leerkrachten duidelijk merken. Het spelencircuit met bowlingbaan, springkasteel, hindernissenparcours en nog veel meer was alles behalve een rustige bezigheid, maar wel heel erg leuk om te doen. Ook de leerkrachten lieten hun springkunsten zien, door prachtige (en iets minder prachtige) achterwaartse salto's te demonstreren en ons daarna ook te helpen wanneer we dit ook eens wilden proberen. Veiligheid voor alles! Helaas gebeurde er deze middag wel een ongelukje. Een moment van plagen, spelen, vinger tussen de deur ... Het eindigde op de spoedafdeling in Genk. Uiteindelijk komt alles wel goed. We konden de avontuurlijke dag op een leuke manier verderzetten.

Na de vermoeiende voormiddag kwam meester Raf ons halen voor het middagmaal. Dit was weer heel erg lekker en alle bordjes werden volledig leeg gegeten. Dankzij de 'Rafspraken' verliep het middagmaal vlot en konden we vlug weer op pad. 

Deze namiddag gingen het vijfde en zesde leerjaar afzonderlijk op pad. We kregen een rondleiding door het Nationaal Park Hoge Kempen, waarin we zelf veel ontdekten en mochten uitproberen en werden opgeleid tot echte Junior Rangers! Iedereen haalde hierbij het beste van zichzelf naar boven en sommigen misschien zelfs iets te veel. Toen ÊÊn van de leerkrachten een kwartier lang op een heel intensieve sprinkhanenjacht ging werd duidelijk dat het wel genoeg geweest was. Nadien nog het ondertussen enorm begeerde 4-uurtje opeten en we keerden allemaal samen terug naar ons home.

Voor het avondeten mochten we van de leerkrachten nog een activiteit kiezen. Sommigen onder ons kozen ervoor om een hoogteparcours tussen de bomen tot een goed einde te brengen, anderen voetbalden tot ze er - soms letterlijk - bij neervielen, nog anderen kozen ervoor om de schommels in de speeltuin tot het uiterste te testen en nog anderen probeerden het grote mysterie van 'The Pointing Game' te achterhalen. Ook juf Rike brak hier al meermaals haar hoofd over. Blijkbaar komen bij sommige leerlingen de danskriebels ook boven, want toen de muziek begon te spelen als teken dat we moesten verzamelen mochten we genieten van enkele mooie, speciale en hilarische optredens.

Na deze prachtige vertoning verplaatsten we ons naar de eetzaal voor het avondmaal. Ook deze keer kwamen de meeste borden proper terug. Volgens mij worden al onze vragen wat te veel voor de leerkrachten, want iedere keer dat een leerling vroeg om een vod kregen ze het antwoord "Op het dak.". Eerlijkheidshalve moet ik er wel bij vertellen dat de emmer met vodden wel voor onze neus stond. Misschien heeft dat er wel iets mee te maken...

We sloten deze avontuurlijke dag af met een verfrissende duik in het zwembad, waarna we ons bed opzochten en het weer snel stil werd. Ik ga ook maar eens slapen.

Tot morgen!

Het Maasmannetje


5 opmerkingen: